תחילת יוזמת פינוי בינוי בקריית אונו
היוזמה לפרויקט פינוי בינוי בקרית אונו קמה בשנת 1999. חברת הבנייה מצלאווי זכתה במכרז והמטרה הייתה שיקום שכונת גני שאול המלך בעיר. הפרויקט יצא לדרך בשנת 2003 ועמד בצפי לוח הזמנים.
האם היה קל לקבל הסכמת הדיירים
על פי חוק, על מנת להתחיל את הפרויקט בקרית אונו ובכלל, מלבד שיתוף הפעולה הדרוש בין המדינה, העירייה והיזם, יש צורך הסכמה של כלל הדיירים ללא יוצא מן הכלל. מדובר על מספר דיירים לא מבוטל ולכן המשימה של קבלת הסכמתם לא הייתה פשוטה. על מנת לקבל הסכמה זו הוקם צוות מיוחד שכלל עו"ד, מנכל החברה ומתאם מיוחד בנושא, ואט אט הושגה הסכמת הדיירים ככלל.
כמה דירות פינו וכמה בנו
חברת מצלאוי אשר זכתה במכרז לפרויקט פינוי בינוי בקרית אונו, התחייבה לספק לדיירים דירות חדשות בשטח של 100 מ"ר בקירוב (שטחן של הדירות הישנות היה 36-60 מ"ר). למעשה הדיירים קיבלו דירות בשווי שוק של כ-240 אלף דולר, במקום הדירות שנהרסו שערכן היה כ-100 אלף דולר. 170 יחידות דיור בעלי שתיים ושלוש קומות יועדו לפינוי והריסה, ובמקומן נבנו 11 בנייני מגורים חדשים עם 514 יחידות דיור חדשות.
מה מיוחד בפרויקט?
פרויקט הפינוי בינוי של קריית אונו הוא פרויקט הפינוי בינוי הראשון שיצא לפועל בישראל. אם זה לא מספיק, פרויקט זה הוא גם המיזם היחיד שיושם, נסתיים ואוכלס. פרויקטים רבים נוספים הועלו וקיבלו היתר אך הם לא מיושמים בפועל.
כפי שנראה, פרויקט פינוי בינוי הינו מיזם בעל יתרונות רבים שאין להמעיט בערכם. אז למה הוא התחיל ונגמר רק בקריית אונו? זה כבר סיפור אחר.
חברתנו מתמחה בניהול יעוץ והכוונה בכל השלבים ב פינוי בינוי: שלב התכנון ראשוני, הגשת תוכניות לרשויות, במסלול הראשות או משרד השיכון כמתחם פינוי בינוי. בראש החברה להתחדשות עירונית לישראל מכהן עמי (עמוס) כחלון, מי שהקים בשיתוף הגורמים הרלוונטיים כגון :נציגי משרד השיכון, הועדות המחוזיות ומשרד הפנים (מדינת ישראל) , את מנהלת פינוי בינוי הראשונה בישראל. יחד למדו איך בונים פרויקט שיקום שכונות למטרת פינוי בינוי, ויאמר כי בזכותו הוקמה שכונה חדשה בקריית אונו כפינוי בינוי . חברתינו לא מייצגת את הקבלן אלה את הדיירים בלבד. החברה להתחדשות עירונית ת.ד 797, קיראון, קריית אונו 55010 מתמחה ב פינוי בינוי